Welhaven Rør & Elektro logo

3 tiltak for å spare strøm

Tiltak for å spare strømforbruk blir stadig mer relevant. Prisene på strøm har økt, og mye tyder på at høyere strømpriser enten vil bli den nye normalen eller forekomme oftere. Derfor har vi samlet noen av våre mest virkningsfulle, strømsparende tiltak for å redusere strømforbruket, så du kan bruke mindre av pengene på strøm.

1: Skift til smarte termostater

Smarte termostater kan automatiseres til blant annet å senke temperaturen når du er på jobb eller sover. De kan kobles til Smarthus-løsninger med borte-, søvn- og hjemmemodus med Athom Homey sentral, samt automatisk styring etter strømpriser og effektforbruk i boligen. Med de nye reglene for nettleie har samtidig effektforbruk mye å si på strømutgiftene. Vi monterer opp comforttemp 880 OLED som kan koblet opp mot Homey sentralen for å styre denne når du ikke er hjemme. 

Comforttemp 880 termostater i sort og hvit

Pakken inneholder 1 smart termostat av typen Comforttemp 880 OLED komplett med installasjon. Ønsker du flere termostater koster det 1500,- ekstra per termostat. Prisen er inkludert arbeid, med forbehold om at varmekabler ikke er ødelagt. Vi tilbyr også smarte termostater fra andre produsenter, men det kan medføre endring i pris.

Oppgradering til smarte termostater kvalifiserer delvis til ENOVA-støtte. Om du ønsker kan vi installere en pulsmåler til sikringsskapet og styringssentral i tillegg, slik at du kan motta ENOVA-støtte. Priser er inklusiv mva.

2: Bytt til LED downlights

Har du downlights med halogenpærer? Oppgradering til LED-teknologi vil redusere varmetapet og på denne måten spare strøm. Selv om oppgraderingen må utføres av elektriker, er det et effektivt tiltak for å redusere strøm. Hvor lang tid det tar før du har tjent inn igjen investeringen vil selvfølgelig avhenge av hvor mye du bruker downlightsene. Samtidig følger det med noen andre goder ved å bytte til LED downlights, som for eksempel redusert brannfare. Led-pærer har også en mye bedre holdbarhet enn halogen.

Plejd smarthus pakke

Utbytte av henholdsvis 4 eller 8 stk. halogen downlights med utskjæringshull 73-83 mm til LED, samt ny dimmer. Downlights blir erstattet med energieffektive Junistar ECO Hvit. Disse downlightene kan stå fritt i isolasjon om det ikke er montert opp kasse til downlights fra før. Dimmer byttes til Plejd smart dimmer. I pakkeprisene er det medregnet downlights, arbeid, kjøring (intill 40km) og dokumentasjon. Om kabler mellom downlights må skiftes ut kommer dette som et tillegg. Pris er inklusiv mva.

Ønsker du å bytte ut flere eller færre downlights, ta kontakt for pris.

3: Oppgrader til smart varmtvannsbereder

En tradisjonell varmtvannsbereder bruker normalt en stor andel av det totale strømforbruket i hjemmet. Med en smart varmtvannsbereder kan du i større grad kontrollere temperatur og tidspunkt for oppvarming. Dette kan forhindre høye effekttopper, samt at vannet varmes på den tiden av døgnet som strømprisen er lavest.

Med både in house elektrikere og rørleggere tilbyr vi rask og effektiv utskiftning til ny, smart varmtvannsbereder til fastpris.

Oppgradering til smart varmtvannsbereder kvalifiserer til ENOVA-støtte. Les mer om ENOVA-støtte her. All dokumentasjon du trenger i forbindelse med søk om ENOVA-støtte får du fra oss.

Fastpris består av utskiftning til OSO Saga S varmtvannsbereder med 200 eller 300 liter kapasitet, samt tilkobling av OSO Charge. Arbeidet utføres av rørlegger og elektriker. Eventuelle endringer på røropplegg eller elektrisk anlegg vil faktureres i tillegg. Reise tur/retur inntil 40 km fra kontoret er inkludert. Alle priser er inkl. mva.

Ettermontering av OSO Charge: De fleste OSO Saga varmtvannsberedere produsert etter 2017 er tilrettelagt for ettermontering av OSO Charge. Er du usikker, så hjelper vi deg å finne det ut. Vårt fastpristilbudforutsetter at det ikke krever endringer på elektrisk anlegg. 

Høiax connectet smart varmtvannsbereder

Fastpris består av utskiftning til HØIAX Connected varmtvannsbereder, med henholdsvis 200 eller 300 liter kapasitet, av rørlegger samt oppkobling med elektriker. Eventuelle endringer på røropplegg eller elektrisk anlegg vil faktureres i tillegg. Reise tur/retur inntil 40 km fra kontoret er inkludert. Alle priser er inkl. mva.

Ta kontakt for strømsparende tiltak